„Бъдещето на храната“ – Panda Labs

КАКВО Е PANDA LABS?

Panda Labs е програма на WWF България, в която ученици, студенти и работещи млади хора (или накратко – хора като теб) създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. Panda Labs търси следващото поколение от талантливи и мотивирани изследователи и предприемачи, които ще помогнат за решаването на регионални и глобални проблеми.

КАНДИДАТСТВАНЕ

Всеки семестър започва с обявяване на тема. Участниците кандидатстват индивидуално или в отбор с хора, които са също толкова мотивирани да работят заедно за по-зелено бъдеще. Регистрациите са отворени за младежи от 15г. до 25г.

ХАКАТОНИ

Одобрените кандидати взимат участие в интензивни двудневни хакатони. По време на хакатоните отборите създават решения по предварително зададени казуси.

МАСТЪРКЛАС ОБУЧЕНИЕ

Участниците преминават през обучение, наситено с лекции, срещи с предприемачи, посещения в компании и лаборатории. В края, финалистите представят своите бизнес идеи пред подбрано жури и се състезават за финансиране или участие в международни събития.